Obavještenje o isplati dividende BH Telecom d.d. Sarajevo za 2023. godinu

Obavještavaju se dioničari emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo da će Registar vrijednosnih papira u FBiH d.d. Sarajevo, na osnovu ugovora potpisanog sa emitentom, vršiti obračun i isplatu dividende za 2023.godinu, dioničarima emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo. Obavijest BH Telecom-a o isplati dividende za 2023. godinu možete pronaći na sljedećem linku:
link
Dioničarima koji imaju pravo na dividendu za 2023.godinu, ista će biti isplaćena na račun u BiH na koji je izvršena prethodna isplata dividende, u roku kojeg je odredila Skupština dioničara BH Telecom-a. Pozivamo dioničare BH Telecom-a kojima nije izvršena isplata dividende u 2022.godini, dioničare koji su dionice BH Telecom-a stekli nakon 17.06.2022.godine, dioničare koji dividendu primaju u inozemne banke, kao i one dioničare koji imaju promjenu podataka u odnosu na prethodnu isplatu (ime i prezime, adresa, broj transakcijskog računa) da se obrate Registru sa potrebnom dokumentacijom prema uputama na linku:

D I V I D E N D A

Obavještenje o isplati dividende MLINPEK-ŽITAR D.D. JAJCE

Obavještavaju se dioničari emitenta MLINPEK-ŽITAR D.D. JAJCE da će Registar vrijednosnih papira u FBiH d.d. Sarajevo, na osnovu ugovora potpisanog sa emitentom, vršiti obračun i isplatu dividende za 2022.godinu, dioničarima emitenta MLINPEK-ŽITAR D.D. JAJCE. Obavijest MLINPEK-ŽITAR D.D. JAJCE o isplati dividende možete pronaći na sljedećem linku:
link
Dioničarima koji imaju pravo na dividendu, ista će biti isplaćena na bankovni račun koji dioničar dostavi Registru vrijednosnih papira u F BiH, u roku kojeg je odredila Skupština dioničara MLINPEK-ŽITAR D.D. JAJCE. Pozivamo dioničare MLINPEK-ŽITAR D.D. JAJCE koji imaju pravo na dividendu da se obrate Registru sa potrebnom dokumentacijom prema uputama na linku:

D I V I D E N D A

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti telefonom ili emailom:

 • info@rvp.ba
 • 033 279 152
 • 033 279 154
 • 033 279 150

Obavještenje vlasnicima obveznica po osnovu stare devizne štednje i obveznica po osnovu ratnih potraživanja emitenta Federacija Bosne i Hercegovine


Mole se vlasnici obveznica po osnovu stare devizne štednje i vlasnici obveznica po osnovu ratnih potraživanja emitenta Federacija Bosne i Hercegovine – Federalno ministarstvo finansija/financija, koji nemaju ažurirane matične podatke i/ili nisu dostavili bankovni račun u svrhu isplate dospjele glavnice i kamate da se obrate Registru vrijednosnih papira u FBiH za instrukciju o ažuriranju podataka u svrhu isplate novčanih sredstava.


POZIV VLASNICIMA DIONICA - OBVEZNICA


Pozivaju se državljani Bosne i Hercegovine koji su vlasnici dionica ili obveznica u Federaciji Bosne i Hercegovine, a nisu nikada dobili Potvrdu o stanju na računu vrijednosnog papira iz Registra vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine, dioničko društvo Sarajevo, a u svrhu ostvarivanja svojih prava iz vrijednosnih papira, da podnesu pismeni zahtjev za usklađivanje osobnih podataka (JMBG, ime i prezime i adresa prebivališta).

Zahtjev se može podnijeti putem pošte ili u prostorijama Registra vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine, dioničko društvo Sarajevo, Maršala Tita 62/II, 71000 Sarajevo.

Vrijednosni papiri

* Unesite oznaku ili dio oznake vp (naziva emitenta)

Vrijednosni papir:

Vrijednosni papir Naziv emitenta
ZTRZRK2 ZENICATRANS d.d. Zenica - u stečaju Emitent | Top deset | Značajni%
ZVDPR ZAVOD ZA VODOPRIVREDU d.d. Sarajevo Emitent | Top deset | Značajni%
ZVJZRK2 ZVIJEZDA GDD SA P.O. VISOKO u stečaju Emitent | Top deset | Značajni%
ZVLCR LASTA DD ČAPLJINA-u stečaju Emitent | Top deset | Značajni%
Stranica 107 od 107

Novosti

17.7.2024.

Obavještavamo vas da je Registar vrijednosnih papira u Federaciji BiH, na osnovu zahtjeva emitenta, ASA FINANCE d.d. Sarajevo, izvršio upis u sistem registracije emisiju obveznica navedenog emitenta, kako slijedi:

 • oznaka ASFSK1A, ISIN broja BAASFSK1A005, količina 30.000, nominalna vrijednost 1.000,00 KM, datum emisije 04.07.2024. godine, datum dospijeća 04.07.2029. godine, godišnja kamatna stopa 5%

 • 15.7.2024.

  Obavještavamo vas da je Registar vrijednosnih papira u Federaciji BiH 15.07.2024, izvršio: brisanje vrijednosnih papira: oznake FBIHK42A, ISIN broja: BAFBIHK42A00, emitenta FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE-FEDERALNO MINISTARSTVO FINANSIJA/FINANCIJA, količine 40000, nominalne vrijednosti 1000 KM.

  10.7.2024.

  U skladu sa članom 27. Stav 4. Zakona o preuzimanju dioničkih društava( „Službene novine Federacije BiH“ broj: 77/15) ciljno društvo STANDARD NEKRETNINE d.d. Sarajevo, obavještava dioničare društva o zaprimljenoj ponudi za preuzimanje društva od strane pravnog lica DELTA REAL ESTATE DOO BEOGRAD.

  Obavještenje

  4.7.2024.

  Obavještavamo vas da je Registar vrijednosnih papira u FBiH d.d. Sarajevo, 04.07.2024.godine, izvršio isplatu dividende za 2023.godinu u novcu dioničarima emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo.
  Pravo na isplatu dividende za 2023.godinu ostvarili su dioničari koji su na dan donošenja Odluke (28.06.2024.godine) bili evidentirani na listi dioničara BH Telecoma. Isplata je izvršena dioničarima na račun na koji je izvršena isplata prethodne dividende, kao i dioničarima koji su do 01.07.2024.godine dostavili Registru svoje brojeve transakcijskih računa.
  Ukoliko niste dobili uplatu, potrebno je da Registru dostavite potrebnu dokumentaciju neophodnu za isplatu dividende. Više detalja možete vidjeti na ...linku....
  Registar će nakon zaprimanja ispravnih podataka neophodnih za isplatu dividende istu izvršiti u što kraćem roku.

  1.7.2024.

  Obavještavamo vas da je Registar vrijednosnih papira u Federaciji BiH 01.07.2024, izvršio:
 • brisanje vrijednosnih papira:

 • oznake FBIHK2D, ISIN broja: BAFBIHK2D001, emitenta FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE-FEDERALNO MINISTARSTVO FINANSIJA/FINANCIJA, količine 599865, nominalne vrijednosti 1 KM.
  oznake FBIHK6B, ISIN broja: BAFBIHK6B006, emitenta FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE-FEDERALNO MINISTARSTVO FINANSIJA/FINANCIJA, količine 59995, nominalne vrijednosti 1 KM.